Οι εφαρμογές τύπου messenger έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, εμφανίζοντας πότε ένας χρήστης βρίσκεται online, δηλαδή είναι ενεργός εκείνη τη χρονική στιγμή.

Το ίδιο ισχύει και στην εφαρμογή Viber.

Η ένδειξη «σε σύνδεση» μέσα σε μια συνομιλία ή επαφή δηλώνει ότι ο χρήστης βρίσκεται online. Αντίθετα, η ένδειξη «τελευταία σύνδεση» δηλώνει πότε ήταν η τελευταία χρονική στιγμή που βρισκόταν συνδεδεμένος στο Viber.

Οι προηγούμενες ενδείξεις ανήκουν στην κατηγορία «κατάσταση σύνδεσης» και φανερώνουν τη διαθεσιμότητα του χρήστη σε όσους τον έχουν στις επαφές τους.

Ευτυχώς, το Viber διαθέτει μια λειτουργία που επιτρέπει την απόκρυψη της κατάστασης σύνδεσης του χρήστη, με ένα τίμημα όμως.

Τι είναι η «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης» στο Viber;

Η συγκεκριμένη λειτουργία βρίσκεται στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και δίνει την επιλογή στον χρήστη να ορίσει αν θέλει οι άλλοι χρήστες να βλέπουν πότε είναι ή ήταν «σε σύνδεση».

Από προεπιλογή, η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη.

Με την απενεργοποίηση της, η κατάσταση σύνδεσης του χρήστη παύει να είναι ορατή σε όλους τους άλλους χρήστες. Αυτό σημαίνει πώς κανείς δε θα ξέρει αν είναι online ή πότε ήταν η τελευταία φορά που βρισκόταν «σε σύνδεση».

Το τίμημα όμως στο οποίο αναφερθήκαμε πιο πριν, είναι πως ούτε ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει πότε οι επαφές του είναι ή ήταν online στο Viber.

Επομένως, ή θα βλέπουν την κατάσταση σύνδεσης σας και εσείς τη δική τους, ή δε θα βλέπει κανείς την κατάσταση των άλλων.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν επιλέξετε να αλλάξετε τη ρύθμιση «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης», τότε μπορείτε να την ξανά αλλάξετε μετά από 24 ώρες.

Διαδικασία απόκρυψης «σε σύνδεση» του χρήστη στο Viber

Τι είναι η «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης» στις ρυθμίσεις του Viber;

1. Ανοίξτε το Viber και πατήστε στο εικονίδιοViber εικονίδιοτου μενού πάνω αριστερά στην οθόνη σας.

2. Από το κάθετο μενού που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Ρυθμίσεις».

Τι είναι η «Κοινή χρήση κατάστασης σύνδεσης» στις ρυθμίσεις του Viber;3. Στο νέο μενού επιλέξτε «Ιδιωτικό απόρρητο».

4. Τέλος, απενεργοποιήστε την επιλογή «Κοινή χρήση κατάσταση σύνδεσης» πατώντας πάνω στο εικονίδιο δεξιά της.

Σχόλια & Απορίες

Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω τις απορίες και τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τον παραπάνω οδηγό.

Εγγραφή σε email Newsletter►

Πες το και στους φίλους σου 😉

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ